Braskaminen – snygg och praktisk inredningsdetalj

Under kalla och ruggiga dagar finns det inget bättre än att krypa ner under en varm filt i soffan med sin favoritbok i handen. Det kan man i alla fall tro. Men faktum är att det finns en sak till som gör dagen inomhus perfekt – braskaminen.

Att installera en braskamin i hemmet eller stugan är en självklarhet för många. Förutom att den tillför en helt ny typ av lugn är den också både praktisk och verkar som en snygg inredningsdetalj.

En säker värmekälla som sparar energi

Braskaminen kan utan problem användas som en säker värmekälla. De tidigare stora och klumpiga braskaminerna har bytts ut till snygga och smidiga designer. Effektiviteten har förbättrats och de används idag som klockrena värmekällor, som klarar av att hålla en behaglig värme i huset trots att strömmen kanske går. Genom att använda sin egen vet eller köpa billig vet för en liten peng sparar man också en hel del slantar i plånboken.

Välj rätt design

Många använder också sin braskamin som en stilren inredningsdetalj. Att välja en braskamin som passar in designmässigt i rummet är idag inte svårt. Det stora utbudet av braskaminer gör det lättare än någonsin att få både en snygg och effektiv kamin. Inredningsprogrammet Äntligen Hemma har gjort ett helt reportage på sin egen sida hos Tv4, där man får all information som man söker. Här hittar man vad man ska tänka på, allt ifrån bygganmälan och skorsten till planering och montering.
Det vanligaste misstaget många braskaminfantaster gör är att de väljer att köpa en braskamin som är alldeles för stor för det verkliga behovet. Att välja rätt kamin för rätt plats kan optimera både känslan i rummet och den effektiva uppvärmningen.