Grunderna kring inredning

När man har ett tomt rum att inreda, skenar fantasin iväg med alla möjligheter som finns att göra med den tomma ytan. Om man är medveten om grundreglerna kring bra inredning kommer man alltid att vara nöjd med slutresultatet. 

shutterstock_304391486

Röd tråd

Rummet ska höra samman med resten av huset. Man måste hitta en röd tråd som följer med från rum till rum. Det kan vara en viss stil såsom orientalisk eller shabby chic, men också något mindre som färger eller material.

Om väggarna i resten av huset är vita, sticker rummet ut för mycket om du målar dem en väldigt mörk ton. Samma sak händer om du följt en viss inredningsstil i alla rum och plötsligt byter till något helt annat.

Lite natur

Alla rum förtjänar att ha lite natur i sig. Det kan vara gröna växter i fönstren eller andra saker från utsidan som får ett hem på insidan. Stenar, trä, grus, blad eller vatten kan man göra mängder av fina dekorationer med.

Inreda efter utrymme

En litet rum ska inte ha många småsaker i sig, det kommer att se rörigt och litet ut. Några väl valda möbler och de bästa inredningsdetaljerna du kan hitta räcker gott och väl. Om man försöker klämma in för mycket, förlorar rummet chansen till en härlig atmosfär.