Inreda med växter

Att från första början ta med växter i inredningsplanen är kanske inte särskilt vanligt men kan vara en väldigt klok åtgärd. Då ser du till att redan på ett tidigt stadium lämna plats för växter i de olika rummen. Det kan dels leda till att rummet får en bra balans redan från början och dels kan det göra dig uppmärksam på att du kanske inte behöver fylla ett visst utrymme med en möbel eller lampa för att skapa den ombonade känsla som du vill eftersträva.

Plantera blommor

Utbudet av växter i handeln är snart sagt oändligt. Ger man sig av till närmaste trädgårdsvaruhus utan att ha klara idéer kommer man kanske hem med ett antal stora växter med diverse krukor och lådor och en kreditkortsnota som vida översteg vad man hade föreställt sig från början.

Det är svårt att föreställa sig hur rummet kommer att påverkas av den ena växten eller den andra. Ta därför tiden att sätta dig ned och gå igenom utbud av såväl själva växterna som alla smådetaljer som man gärna vill ska tillhöra. Här kan du få tips och hjälp att förnya med små medel. Det är ju viktigt att växterna hänger ihop med det övriga möblemanget.

Växter i fönster

Blommor i fönstren tillhör de klassiska inredningsdetaljerna i svenska hem. De fungerar då delvis som alternativ till gardiner eller som komplement till luftgardiner. Normalt talar vi här om krukväxter men det kan också vara små träd.

Fritt på golvet

Har man plats är det en härlig känsla att ha en större växt i ett fritt hörn eller i anslutning till en sittmöbel. Det handlar då om en rent grön växt som inte är beroende av solljus. Garderobsblomman är en tacksam växt som kräver väldigt lite ljus för sin överlevnad. Här kan du läsa några skötselråd för att lyckas med din garderobsblomma.

Doft

Många av de växter som åsyftas i den här texten avger inte särskilt mycket dofter. Då gäller snittblommor som rosor, fresia eller liknande. De kan vara mer svårskötta, men ger också mer glädje då de tilltalar (nästan) alla sinnen.