Inredningstrender 2015

Efter flera år av en ganska anonym inredningsstil är den personliga stilen tillbaka på inredningshimlen. Borta är de uttryckslösa hotellrummen och fram kommer den mer sobra och sofistikerade stilen.

Inredning
Allt om bostad skriver om stilen Pure Classics som går ut på att blanda gamla och nya stilar. Linjerna kommer att bli kurviga och färgerna mer diskreta i matta pasteller gärna tillsammans med en gråskala. Metall kommer att fortsätta vara populärt som material och mässing och guld är allra populärast. Metallerna kan med fördel kombineras med andra material för att skapa exempelvis olika detaljer på möbler.

Grönt är skönt

Grönt kommer att vara en stor färg under nästa säsong. Det som gäller är klara, blommiga färger som blandas med fräscha gröna färgtoner samt vitt och natur. Modern romantik och rustik retro är ledorden för den här inredningsstilen. Second hand tillsammans med moderna möbler är ett annat sätt att skapa en personlig och unik stil.

Nu ska man inreda med produkter som passar både inne och ute. Spaljéer som skiljeväggar och sittmöbler som också kan fungera som växtbehållare är exempel på saker man möblerar hemmen med. Tyger med tryckta, organiska mönster och skarpa färger med vita bottnar kommer att vara populära.

Naturliga inspirationskällor

Det nordiska landskapet och dess vidder kommer att vara en stor inspirationskälla nästa år. Naturmaterial som trä, läder, glas och sten dominerar stilen vilken kallas Nature elements. Framförallt handlar det om möbler i lackat, omålat trä med klädsel av exempelvis läder. Hos flera möbelförsäljare online kan man hitta många sådana möbler, framförallt trästolar med lädersits samt bord, hyllor och skåp tillverkade av björk och ek i vackra naturliga nyanser.

Färgerna på textilier går förstås i naturens färgskala: bruna, kalla nyanser tillsammans med granit med ingredienser av lövgrön färg. Så här kan inredningsstilen se ut.

Håll en sjönära känsla i hemmet

Vill man ha en sjönära känsla i sitt hem kan man satsa på stilen Aqua marine som hämtar inspiration från havet. En klassisk marin stil med färgtonerna blå, turkos och grönt blir grunden som man gärna kan kombinera med vitt. Färgerna blått och vitt blir de starkaste färgkombinationerna när det gäller inredningen. Man kan hitta dem i allt från möbler till porslin. Här finner du inspiration!