Lantlig inredning

Inredningstrender kommer och går, för det mesta, men när det kommer till den lantliga inredningsstilen så verkar den alltid hänga kvar någonstans.

shutterstock_148001978År efter år så väljer många att ta del av denna stil och pryda sina hem med lantliga ting. Kanske är detta något som helt enkelt är väldigt djupt rotat i vår kultur eller bara något som många finner nostalgiskt. Men vad det än är så är effekten densamma: lantlig stil verkar inte gå ur modet.

En annan anledning till detta är att många väljer att kombinera den med andra stilar, inslag av den lantliga stilen kan hittas i shabby chic, den skandinaviska stilen, modern inredningsstil och mycket annat.

Allt från det lilla till det stora går att använda sig av för att skapa en känsla av den lantliga stilen, något så litet som en kryddhylla eller något så stort som ett matsalsbord kan vara det slag av lantligt man söker.

Trä är naturligtvis det viktigaste materialet man kan använda sig av i denna stil, men även andra naturmaterial som sten kan hjälpa till här. Sedan får man ju inte glömma de klassiska kopparkärlen, kannorna och liknande, detta är en klar favorit bland många.

När det sedan kommer till färg så är det helt klar det vita som dominerar, detta är så pass populärt att vissa butiker valt att fokusera just på vita möbler. Men man kan självklart även använda omålat trä i alla möjliga toner, dessa fungerar också väldigt bra i den lantliga stilen.

Går man vidare till att tänka på utsmyckning av rum och ytor så passar det ju såklart perfekt med hantverk av olika slag, detta gör att man kommer bort från de massproducerade känslorna man får när man besöker ett rum inrett helt och hållet av till exempel IKEA. Det blir på så sätt väldigt lätt att skapa en mer personlig inredning.