Lys upp i vintermörkret

Antalet soltimmar för oss som bor i Sverige är ganska snålt, nu när årets mörkaste månader ligger framför oss.

candleHöst- och vintermörkret gör många trötta, sega och ibland till och med deprimerade. Därför är det extra viktigt att tänka på belysningen den här tiden på året. Ljus gör otroligt mycket för vårt välbefinnande och mående, och ljusets positiva egenskaper har sedan länge varit känt.

Att inreda med värmeljus är ett mycket enkelt och effektivt knep att lysa upp hemma när mörkret faller på. Ett litet ljus gör stor skillnad i mörkret, och med dessa små ljus kommer också en stor mysfaktor. Idag finns det många fina värmeljus i olika färger och utföranden, vissa med en härlig doft som bidrar till stämningen, och du kan inreda med dem utifrån ditt eget tycke och smak med hjälp av fina lyktor. Fördelen med värmeljus är också den långa brinntiden och den miljövänliga aspekten – det är klokt att tända ett ljus istället för att slösa el på lampor, som heller inte ger någon värme på samma sätt.

Andra trender som råder inom belysning just nu, är mycket vitt, guld och kopparnyanser som roséguld. Lamporna och lyktorna är enkla och minimalistiska utan att tumma på den stilrena känslan. En annan stor trend är belysning i duschen – ett hett tips för dig som kanske har svårt att vakna till liv på morgonen. Här kan du med fördel inreda med ljuslyktor, fina lampor eller varför inte ett duschmunstycke med belysning om du är riktigt vågad. Eftersom mörkret omsluter oss långt in på morgnarna kan det vara en god idé att satsa på bra belysning i badrummet för att enklare kunna piggna till.