Lyxigt och elegant med granit

Det finns mycket man kan göra i ett hem för att uppnå en känsla av lyx och elegans. Att integrera bergarten granit i ditt hem är ett sätt att uppnå detta och dessutom betydligt billigare än många andra vanliga bergarter som används för inredningen och byggnationer, så som till exempel marmor.

Granit

Granit räknas som en djupbergat och är en av de absolut hårdaste bergarterna som finns att tillgå. Graniten bildas långt nere i jorden när magma sakta men säkert kyls ner och övergår från flytande till fast form. I Sverige är bergarten oerhört vanlig och förkommer extra frekvent i bland annat Norrland och Småland. Granit är en sammansättningen av många olika material som smält samman och finns därför i flera olika färger beroende på vilka mineraler som är mer dominanta, allt ifrån vit, till röd och svart.

På grund av granitens tålighet är den perfekt att använda sig av för golv och vägg ytor, och är liksom kakel väldigt lätt att hålla ren, helst i de fall man behandlat stenen så att ytan blivit extra blank och fin. Det finns dock en viss risk för att underlaget kan vara lite halt om man lägger sådana plattor på golv, vilket gör att man ofta istället föredrar en matt eller slipad yta.

Om man ser till historiska monument och byggnationer, är de som till viss del varit byggda utav granit, de som klarat tidens tand allra bäst (om man jämför med andra stentyper). Det är med andra ord en bra investering för framtiden om man vill ha något som är hållbart och som inte lätt blir repigt eller skadat. På stonefactory.se hittar du plattor för väggar och golv, om du själv vill göra slag i saken och inreda ditt hem med en stentyp som kommer imponera på dina framtida besökare.