Två populära inredningsstilar

Inredning är ju ofta väldigt personligt, men det händer fortfarande att folk fastnar för en specifik stil och kanske bara sätter en liten personlig prägel på den. Andra har svårt för att bestämma sig för en stil och istället väljer att blanda. I denna artikel tar vi en titt på några populära stilar just nu och vad de innebär.

shutterstock_169726082

Shabby Chic

Den lantliga stilen går aldrig riktigt ur modet här i Sverige och detta är något som inredningsstilen shabby chic verkligen dragit nytta av. Detta är på sätt och vis en väldigt lantlig inredning, men det görs ur ett mer modernt perspektiv och blickar tillbaka mot det äldre samtidigt som det romantiserar den. I denna stil har man möbler som behandlats specifikt för att se mer sliten ut, många gånger gör man detta genom att grundmåla mörkt, måla över med vitt och sedan sandar ned vitfärgen för att få det mörka att bli något synligt.

Skandinaviska stilen

Denna stil fokuserar på att skapa luftiga och stilrena rum. Medan den använder sig av färre inredningsdetaljer bör man inte förväxla den med vad man annars kallar minimalism. Här är det vitt som helt klar dominerar men det är många som väljer att slänga en och annan färgklick som accent. Bland dessa är det bland annat populärt att låta varje rum få sin egen accentfärg som endast dyker upp där. Man stöter ofta på naturmaterial som trä och sten i den skandinaviska stilen, men även betong och glas passar väl in.

shutterstock_99256196