Utsmycka trädgården

Det finns så många sätt man kan förbättra trädgården, allt från att odla nya växter till att ställa ut prydnadssaker både stora och små. Här följer ett par tips som verkligen kan hjälpa till att få upp trädgården till ny höjder.

Garden

Fågelvänligt

Det finns mycket man kan göra för att försköna trädgården något och samtidigt göra det till en trevlig plats för alla småfåglar. Det första man kan ta och införskaffa är en fågelholk, dessa finns i en ofantlig mängd olika designer. En version som visat sig riktigt populär är de som ser ut som små hus. Vill man uppmana fåglarna att spendera lite mer tid utanför holken men fortfarande på gården kan man även köpa ett fågelbad, dessa ger fåglarna tillgång till vatten, men det är viktigt att man håller det rent annars slutat fåglarna snart att besöka det. Helst bör man byta vattnet en gång om dagen.

Levande utsmyckning

För en lite mer långsiktig dekoration av trädgården kan man även plantera lite mer färggranna blommor, det är ju trots allt det perfekta stället. Fröer till de nedanstående går att hitta på webbutiker som Gardenhome.

  • Oxalis – en fantastisk guldgula blomma med ett bladverk lik klöver. Den blommar hela sommaren och passar utmärk att ha i kruka både inne och ute. Den bör hållas fuktig men låt den torka lite lätt mellan vattningarna. Sår man denna som förodling ska man göra det mellan mitten av februari och slutet av april.
  • Petunia – en välkänd och populär pastellblå blomma för utomhusplantering. Den blommar hela sommaren även denna och trivs i lucker plantjord. Denna bör endast sås som förodling och mellan början av mars och mitten av april.
  • Solros – alla känner till solrosen med sina vackra gula blad och rikt bruna mitt. Den lämpas väl i rabatter och trivs i näringsrik jord. Fröställningarna kan sparas till småfåglar. Sår man denna som förodling är det någon gång under april månad som passar bäst.