Fylla upp ett stort vardagsrum

Att ha ett väldigt stort rum i hemmet kan kännas som ett lyxigt problem att ha. Men det kan fortfarande vara ett problem. Stora rum kommer med unika utmaningar ibland och det gäller att vet hur man bäst drar nytta av golvytan.

Möblera inte efter väggarna

Att ställa alla möbler längst väggarna är något man helst vill undvika i alla rum där det går. I ett stort rum finns det stora möjligheter för detta och då ge utrymme att gå runt soffgruppen på alla sidor. Detta ger mycket mer designkänsla i rummet oavsett om man följer en viss inredningsstil eller bara följer sin egen smak och tycke.

Fylla mer än en funktion

Vardagsrummet i många hem är mer eller mindre ett antal sittplatser med några extra inredningsdetaljer runtomkring. Men försöker man göra detta i ett stort rum kan man snabbt bli färdigt innan hela rummet är uppfyllt. Att tänka på vilka andra funktioner rummet kan fylla kan då vara en bra idé. Det kan exempelvis bli ett öppet kontor eller en plats för något lite mer extravagant som ett biljardbord.

Tänk unika inredningsobjekt

Stora rum ger möjligheten att ställa in mer än bara vad rummet behöver. Speciellt när det gäller större objekt. Med ett stort vardags rum kan man exempelvis ställa in ett stort juwel akvarium utan att behöva bygga rummet runt det. Men vad man än väljer att pryda rummet med är det alltid klokt att se efter hur det passar in med resten av inredningen. Även i ett stort rum kommer vi att se allt därinne som en del av helheten.

Fyll upp väggarna

Stora rum kommer också med stora väggar, speciellt om rummet inte bara har mycket golvyta, utan även högt till tak. Då gäller det att kunna pryda väggarna på intressanta sätt för att inte rummet ska kännas helt tomt. En stor fondvägg kan vara ett bra tips att inte behöva hitta saker att hänga upp. Men gillar man tavlor och foton kan man alltid skapa sin egen fotovägg