Detaljer som lyfter rum

Generellt är inredning mycket efter tycke och smak. Man gillar olika saker och inget hus kommer att se ut som den andres. Men det finns vissa saker som kan lyfta vilken bostad som helst. 

Vackra golv

Om man bor litet kan man få utrymmena att se större genom att göra dem enhetliga. Ett sätt är att lägga samma golv i närliggande rum så de ser ut att vara ett enda rum. Och vackra golv får uppmärksamhet. Köper man snygg ek eller klassisk furu så kommer blickarna att dras till golvet. Rena golv skapar en känsla av fräschhet och lyx.

Braskamin

Ska man spendera några tusen på sitt hem så rekommenderar vi starkt att införskaffa en braskamin. De betalar av sig själv genom åren tack vare att de håller nere dina värmekostnader. På vintern blir vardagsrummet en mysig oas som stänger ute mörkret och kylan. De finns i olika utformanden så det är lätt att hitta en kamin som passar resten av inredningen.

Belysningen

Man tänker faktiskt för lite på belysningen men det är ljuset som skapar atmosfär och rymd i ett rum. Rikta lampor mot taket för att simulera större rymd. Lys upp de mörka hörnen så inte rummet krymper. Skaffa en vacker lampa att hänga över köksbordet och soffbordet. De är lätta att se och kommer garanterat att beundras. Taklampor och spotlight ska kunna dimmas så man kan få rätt känsla i rummet, vad man än ska använda det till.

Växter

De gör mer än vad man tror. Växterna hjälper till att rena luften i bostaden. De gröna bladen ger rummet en levande känsla och när en växt blommar kan det skapar en doft bättre än den dyraste parfymen. Försök att få in mycket grönt i hemmet och ta hand om dem. Ställ dem utefter beskrivningarna på sidan om krukan så de inte får för mycket eller för lite sol. Döda plantor är inget att visa upp i ett vackert hem.