Små pysseltips

Inredning handlar om mer än att bara tapetsera och införskaffa snygga möbler. Det är faktiskt de små detaljerna som lyfter en inredning. Det är det lilla extra som fulländar ett rum. 

Bildöverföring på trä

Har du gamla plankor eller skivor som du vill göra något med? Kanske skulle du vilja förnya köksbordet? En rolig sak man kan göra är att skriva ut en bild på vaxpapper. I vissa fall fungerar även vanligt bakplåtspapper. När du skrivit ut bilden och innan den har torkat fast på vaxpappret, lägger du bilden med bläcket nedåt mot träplankan. Dra något hårt över bilden, exempelvis baksidan av en kniv eller kreditkortet, tills hela pappersytan har fått kontakt med bilden. Vänta en liten stund och dra sedan bort pappret. Du har nu överfört bläcket till träskivan.

Gjut egna krukor

Har du speciella önskemål när det kommer till utformning, storlek och färg? Då kan det vara bäst att göra egna krukor istället för att leta sig fördärvad efter precis det man vill ha. Man kan köpa finbetong på de flesta byggvaruhus. Du kan välja fritt vad du vill forma krukan i. Vill du ha en väldigt liten kruka kan du kapa ett mjölkpaket. Annars kan man bygga en låda av träskivor. Ett annat alternativ är att dränka en handduk i betong och lägga över en innerkruka i den storlek du vill ha. Då kommer du att få en vågig, läcker kruka som du kan sprejmåla vilken färg du vill. Kom bara ihåg att det tar flera dagar, upp till en vecka, innan betongen hårdnar och är säker att hantera!