Höj husets värde och komfort

Ett hus är ett projekt som man aldrig blir klar med. Antingen går saker sönder eller blir gamla och måste bytas ut. Ibland handlar det bara om estetiska saker, som att få bort korkmattan från 70-talet eller så ångrar man den blommiga tapeten som man satte upp för tre år sedan. Ett hem är ett pågående projekt som man kan styra hur man vill. Det bästa ändringarna och renoveringarna är dock de som ökar värdet på villan eller ger mer komfort, vilket i sig kan också öka värdet.

Fönster

Nya fönster ger bättre energiförbrukning och därmed billigare uppvärmning. Det är också något som höjer värdet på villan. När man byter fönster kan man numera vara väldigt specifik och få fönster som uppfyller vissa funktioner. En del fönster är extra värmeisolerade, andra ljuddämpande för att stänga ut ljudet från motorvägen. Vissa fönster är självrengörande och andra minskar instrålningen från solen. Kort och gott är det en investering som kommer att ge pengar tillbaka genom åren.

Golvvärme

Att har varmt golv i hallar och badrum är en dröm för kalla fötter och under vintern. Det här är komfort och ökar värdet. Golvvärme kan läggas nästan vart som helst, även om det kan vara svårt att rättfärdiga kostnaderna i vissa rum och platser. Dock kräver olika golv olik mängd förarbete. Det bästa är dock att man kan lägga golvvärme själv. Det finns startkit att köpa för olika storlekar upp till 36 kvadratmeter.

Garage

Ett sommarprojekt som ger huset mer värde och även gynnar bilen. Har ni plats för ett garage så borde ni verkligen bygga ett. Man kan använda det till mer än att bara hålla bilen torr och varm. Den agerar även som snickarbod, förråd eller ger plats för att pingisbord om man så önskar. Det är enkelt att bygga ett garage. Det blir dock svårare och dyrare om man ska dra el och vatten till byggnaden. Detta måste göras av en fackman men resultatet lämnas då med en garanti.