Inred ett Bed & Breakfast

B & B har kommit till Sverige från England och är en tämligen ny företeelse här hemma. Oftast ligger dessa små hotell på landet och ofta i eller i anslutning till en lantgård.

Det skapar genast förutsättningar för hur man stylar sitt B & B. Stilen kan gärna vara lite rustik och det är mysigt om det känns i inredningen att man är på landet. Tänk även på vilken typ av gäster som är största chansen att man får, det kan vara turister till området, personer som reser för affärer och bara stannar en natt, par som reser för en romantisk liten tripp eller andra typer av gäster. När det kommer till antal rum brukar standard för ett B & B vara att man har mellan fyra och tio gästrum.

Bed and Breakfast

Börja nedtill

Är det ett gammalt hus så har det säkert ett brädgolv. Om inte har någon förmodligen lagt en linoleummatta ovanpå brädgolvet. Lyft ett hörn och titta efter. Om det ligger ett brädgolv under mattan kan det vara läge att riva ut mattan, slipa golvet och såpa in det. Ovanpå brädorna passar det sedan bra med trasmattor.

Sängar

Ovanpå golvet ska det sedan stå en eller flera sängar. Enkelrum, dubbelrum och familjerum avgör hur många sängar som ska in i rummet. I äldre hus är rummen ofta små och det kanske bara ryms två sängar i det största rummen. Har man fått förfrågningar om familjerum kan en lösning vara att utöka antalet sovplatser med ett sängskåp. Sådana finns bland annat hos Perfect Match Interior; en smart lösning som ger upp till två sängplatser extra. Det är alltid bra att ha åtminstone ett rum med en stor säng för par som är ute efter en liten romantisk getaway borta från storstadslivet.

Textilier

Sängkläderna ska självklart vara fräscha men måste inte tvunget vara lika i alla sängar. B & B bygger ju på att man ska känna sig mer en riktig gäst än någon som bara hyr ett rum, lite som ”Välkommen till mig”. Gardinerna ska också se ut att höra till lantgården. Rödrutigt och bomull passar bra. Tänk på att sängkläderna ska vara riktigt mjuka och sköna, målet är att de knappt ska vilja lämna sängen på morgonen.

Förvaring

Någon form av förvaring måste också in i rummet. Ett bord med några lådor där man lägga lite personliga saker, kanske i form av nattygsbord men inte nödvändig. Någonstans att hänga sina kläder är bra. Det finns flera smarta väggfasta lösningar, det behöver inte alls vara en fullstor garderob. För en liten extra lantlig touch kan man använda sig av vävda korgar i rummen där gästerna kan lägga ned allt möjligt de kan vilja ha till hands under sin visit.