Inreda med utsidan

Vem har bestämt att allting som ska stå utomhus inte kan stå inomhus också? När man inreder vill man skapa ett fint och spännande hem som man trivs med. Då kan man gärna leka runt med inredningsdetaljerna och få ett unikt boende. 

Växterna

Det kan vara svårt att ta in växter som brukar växa vilt och försöka odla dem utomhus. Man borde första tala med en blomsterhandlare och få klartecken på vilka växter som klarar på utomhus- och inomhusklimat. Cyklamen är en fin blomma som klara båda klimaten.Ett litet träd kan man köpa och ställa i ett hörn eller vid ett fönster för att koppla samman utsidan med insidan. Klätterväxter kan vara snabbväxande och gillar att klättra uppåt såsom murgröna och gullranka. Köp en spaljé och sätt mot väggen och få en grön tavla av levande material.Även olika naturformade kvistar kan man med fördel hämta in från sina promenader i naturen för att använda som spalje för dina växter, de får genast ett mer naturligt intryck men även till andra inredningsdetaljer. Möjligheterna är oändliga bara man har rätt fantasi, det går att skapa de mest annorlunda lamporna eller dekorationerna som passar just dig och ditt hem. De kräver emellanåt lite förarbete att få dem som man vill ha dem men det är helt klart värt de timmarna.

Materialen

Trä finns det gott om i alla hem. För att få det att se ut som en utomhusmiljö kan man fixa trä med barken kvar. Ta en tur på stranden och plocka upp fina bitar drivved. Låt det ligga och torka i några veckor och använd dem sedan så dekorationer eller hyllplan. Om man lackar träet så klarar det hetta bättre och kan exempelvis göras till en ett ljusfat eller liten ljusstake.Stenar kan man också ta in och använda i dekorationer. Ta in några större varianter och använd som dörrstopp, pall eller liknande. Småsten och grus är fint att lägga i krukor och är säkra att lägga runt olika typer av ljusarrangemang.bonsaiträd_

Udda detaljer

Sedan kan man ta in lite mer udda detaljer för att skapa ett unikt hem. På flera byggvaruhus kan man köpa lite lägre lyktstolpar och använda som golvlampa. Utelampor kan också användas som vägg- och taklampa. De ger ett starkt sken men kan enkelt ge mildare belysning med lågenergilampor.Hos Fasaddekor kan man hitta just det som namnet avslöjar. De säljer stora siffror och bokstäver som man brukar använda på utomhusfasaden. Men varför inte köpa in några av dessa och skapa en högblank, snygg text eller sifferkombination ovanför soffan. Klistra fast några LED-lister bakom så syns det att de står ut från väggen. Du kan även köpa fasadsymboler som egentligen är till för att montera på fasaden i laserskuret högblankt plexiglas, vilket är mycket tåligt. Dessa finns i alla möjliga former såsom olika djur och träd eller olika former som solar eller hjärtan.Your home is where your heart is, det är ett bra talesätt, så ta in det du tycker om ute i naturen för att skapa din alldeles egna rogivande och unika inredning inomhus.