Inredning uppåt väggarna

En av dagens större inredningstrender är att ta vara på väggarna på olika sätt, gärna med tavlor, affischer och posters av diverse slag. Det är en dekorativ och mångsidig detalj som kan varieras i det oändliga, utan att du varje gång måste köpa en helt ny uppsättning bilder eller börja om på nytt. Dessutom finns det numera flera olika typer av smarta upphängningsanordningar, som förutom klassiska krokar och spikar även inkluderar bland annat flexibla skenor. Vilket gör att du kan flytta runt dina posters på ett skonsamt sätt, där väggen tar inte skada eller behöver spacklas eller målas om.

Enstaka eller i grupp?

Hur du arrangerar dina posters är en fråga om din personliga smak, den stil du har i hemmet samt storleken på din bostad. Det traditionella är enstaka bilder på strategiska punkter i rummet, gärna fördelaktigt ljussatta. Men idag ser vi alltmer olika varianter på kreativa ”tavelväggar”, där ett större antal bilder, posters och foton kombineras, oftast inramade. För att ge en rustik och samtidigt modern känsla kan gärna någon av tavlorna stå nonchalant lutad mot väggen. Även fast det ligger mycket arbete och planering bakom att skapa en tavelvägg så är själva konsten att resultatet ska se lite slumpmässigt ut.

Val av motiv

Även val av motiv för dina posters beror såklart på vad du själv tycker om. Ett generellt tips som ofta ser elegant och väldesignat ut är modebilder- och fotografier, samt modeillustrationer och annan fotokonst. Den typen av motiv är logiskt nog extra aktuellt för dig som själv har ett stort intresse för mode och kläder. Säkert kan bilderna bidra med inspiration för dina dagliga outfits? Många väljer svartvita bilder eller fotografier, vilket onekligen tillför extra elegans och retrokänsla. Däremellan kan du kontrastera med något i klara färger. För att upptäcka ett stort utbud av vackra posters rekommenderar vi dig att kolla in dessa.