Levande inredning

Levande inredning kan nog ge en bild av väldigt färgstarka och spännande miljöer inomhus. Men här tänker vi oss det som något mycket mer bokstavligt; alltså att faktiskt inreda med sådant som lever.

Vardagsrummet

Vardagsrummet är ett rum som vi ofta gillar att placera en och annan växt i. Det är nog det rummet där vi enklast kan göra utrymme för även riktigt stora krukväxter. Med lite grönt i vardagsrummet kan man få bättre luft, härliga dofter och mer färg. Ett lite mer ovanligt, men riktigt spännande alternativ, är att ställa in ett akvarium som ju kan fyllas med liv av många slag. För mer information om vad som krävs kan man titta in på sajten Fiskfoder.

Badrummet

Badrummet är normalt sett en rum fyllt av håra material; metall, porslin och kakel dominerar de flesta badrum, och av goda anledningar med tanke på all fukt vi förväntar oss där. Men det är också ett rum där man kan få riktigt snygg effekt med hjälp av växter. Det gäller dock att man väljer de som faktiskt trivs i ett rum med stundvis hög luftfuktighet och inte fullt så mycket direkt solljus. Elle Decoration har fem bra förslag på växter som uppfyller dessa kriterier.

Köket

Köket kan må riktigt bra av att få in lite mer växtlighet och det finns mycket att välja mellan. Något som alltid är populärt är att odla kryddor i köket och medan inte alla får de bästa förutsättningarna när man odlar inom hus finns det flera typer som går alldeles utmärkt. Icakurriren tipsar om 10 av dessa och några tips om hur man sköter dem.

Hallen

Hallen är ett utrymme där man alltid kan satsa på intressant inredning så länge man har tillräckligt med rum. Alla måste så klart arbeta efter sina förutsättningar, men det går alltid att få in lite levande inredning även i hallen. Vill man utforska något riktigt ovanligt kan man besöka Nordic Green Design och läsa deras förslag om hur mossa kan användas i inredningen.