Lyxa till inredningen något

Alla vill vi ju ha lite känsla av vardagslyx i tillvaron och ett ställe man kan börja på är just inredningen. Här kommer några snabba tips som kan lyxa till ett eller annat rum i hemmet.

Kristallkrona i taket

Kristallkronan är ett av de mest klassiska lyxobjekten i inredning. Och även om man måste vara beredd på att lägga ut en liten slant finns det helt klart flera prisvärda alternativ där ute idag. Somliga väljer till och med att sätta in små kristallkronor i badrummet med väldigt snygg effekt.

Stuckatur i taket

Stuckatur är något som ofta för tankarna till gamla herrgårdar och slott. Men idag kan man lätt hitta stuckaturer av gips för en billig slant man sedan kan sätta upp för att få lite extra struktur och textur på taket. Medan lister är de vanligaste finns det även det man sätter i takets mitt nästan som att rama in taklampan. Det blir extra effektfullt om man även följer det ovanstående rådet och sätter upp en kristallkrona.

Höj upp gardinerna

Takhöjd är något som också förknippas med exklusivitet och lyx. Och medan det är en omfattande och dyrt projekt att höja taket i ett rum, kan man ganska enkelt ge känslan av mer höjd genom att höja upp gardinerna så att de sitter uppe vid taket istället för direkt ovanför fönstren. Helst ska de också nå hela vägen till golvet för att verkligen ge denna effekt.

Inkludera metaller

Metall i inredningen kan ge en riktigt modern och lyxig känsla. Men då gäller det att välja det lite mer blänkande metallerna och undvika de med mer matta ytbehandlingar. Vare sig man sedan väljer mässing, koppar eller rostfritt stål är en annan sak. Att hålla sig till en och samma färg kan då ge bättre effekt i ett rum.