Harmoni i hemmet kräver samspel

När du handlar möblemang till ditt hem behöver du se till att många olika aspekter av inredningsplaneringen tillfredsställs.

För att du ska få en harmonisk miljö hemma krävs det att all inredning samverkar och har någon form av gemensam nämnare. Annars är risken stor att det blir spretigt och att stilar och färger bryter på varandra på ett sätt som är irriterande snarare än avslappnade.

Harmonisk inredning

Alla möbler under samma tak

Ett sätt att se till att det löper en röd tråd genom hela inredningsarbetet är att köpa dina möbler och annan inredning från ett och samma ställe så långt det är möjligt. Då minskar risken avsevärt för att du skulle råka bära hem möbler som helt enkelt inte passar särskilt bra ihop. Många möbelaffärer har insett detta och strävar därför efter att kunna erbjuda så många matchande delar av en heminredning som möjligt under samma tak. IKEA är det klassiska exemplet på ett företag som erbjuder det mesta inom heminredning, men även en kedja som ICA Maxi kör på samma koncept. Ett annat företag med den affärsidén är Stegbo Möbler, som under 70 år har servat kunder med möbler och inredning. Där hittar du alltifrån kompletta rum till detaljinredning.

Utnyttja säljarens kompetens

När du köper inredning hos en och samma återförsäljare har du också möjlighet att kolla med kompetenta säljare för att få råd om hur du bäst inreder ditt hem. Om du drar nytta av kompetensen som möbelförsäljare ofta besitter är det enklare att se till att färgskalor och inredningsstilar harmoniseras, och det gör att du slipper ändra och möblera om i ett senare skede.