Byte av fönster

Det finns många saker som påverkar inomhusmiljön, mer än bara tapeter och möbler. Genom att byta fönster, till exempel till sådana i gammal stil med vacker spröjs eller stora moderna som ökar ljusinsläppet, kan man påverka både rummets känsla och inomhusklimat eftersom nya fönster ofta är bättre isolerade än de av äldre modell. Om man är händig är det fullt möjligt att byta fönster själv och det lönar sig så klart ekonomiskt.

Byggnadsställning

fönsterAtt byta fönster på egen hand kan dock vara svårt om de sitter en bit ovanför marken. I dessa fall behöver man hyra en ordentlig byggnadsställning för att slippa stå och balansera på en stege med en tung fönsterram i famnen, vilket kan vara både frustrerande, tidskrävande och farligt. Genom att använda en byggnadsställning som är väderskyddad är det dessutom möjligt att byta fönster oavsett om det regnar eller om det är mitt i vintern.

Treglasfönster

Det finns många olika slags fönsterglas att välja mellan och det kan ofta vara bra att investera i ett som är både energisnålt och som håller i många år framöver. Treglasfönster är det allra bästa och de gör att solljus tar sig in i huset samtidigt som de också behåller värmen i huset och minskar draget. På Byggportalens hemsida kan du läsa mer om fördelarna med treglasfönster. Ofta är det gamla hus som man behöver byta fönster i, då de börjar bli slitna och isoleringen blir dålig.

Extra glas

Om fönstret fortfarande är i bra skick men inte speciellt effektivt, kan det bästa alternativet vara att helt enkelt sätta in en extra ruta. Det blir billigare än att köpa ett helt nytt treglasfönster och minskar då drag och kallras på ett mycket bra sätt. Mer tips går att finna på Viivilla.se.