Sommarens inredningstrender

Det finns trender inom det mest: vad som är roligt på internet, vilka kläder och stilar man ska ha och inte minst vad man ska ha och göra med hemmet. 

I år verkar mycket fokus ligga på att återbruka saker man redan har eller kan hitta och ”rädda” från tippen. Det finns massvis med sidor och bloggar som tipsar och visar upp vad man kan göra med saker. Det gäller även små knep som underlättar i hemmet, som att lagra kablar i tomma toalettrullar så de inte trasslar ihop sig.

Att göra saker själv: att måla om gamla möbler, att använda tapeter på andra ställen än väggarna och att göra krukor av handdukar, har blivit populärare under året. Det är också trendigt att sy om gardiner till klänningar och klänningar till barnkläder.

Man ska också ge sig på lite mer avancerade saker, såsom att gjuta i betong. Det kräver formar, armeringsjärn och bra blandning men resultatet är något hållbart som man kan skryta över i flera års tid.

Den klassiska altanen eller soldäcket är en stark trend som återkommer varje sommar. Alla vill ha sin lilla oas på trädgården och dekorationer är väldigt individuella. Huvudsaken att man har en plats på gården där man kan sitta långt in på kvällen och mysa med familj och vänner.