Bli bättre på att inreda hemma

Inredning är inte alltid det lättaste. Det ser så enkelt och naturligt ut i IKEA-katalogen eller hemma hos privatpersonerna du följer på Instagram, men när du försöker själv blir det bara fel. Om du vill bli bättre på inredning finns det flera knep att ta till: 

Lek med lampor

Dina ljuskällor gör mycket för hemmet, de bestämmer atmosfären i rummet samtidigt som de används som inredningsdetalj. Snygga lampor och ljuslyktor är viktiga och det kan vara svårt att få till rätt ljus. Pröva att byta plats på dina ljuskällor och se hur belysningen förändras. Prata också med kunnig personal på lampbutiker och förklara vad du är ute efter, de kan ge råd angående styrkan på LED-lamporna.

Moodboard

Lägg lite mer tid på planeringen och få ned dina idéer på papper istället för att hålla dem i huvudet. Din uppfattning om vad som matchar i huvudet kanske inte gör det när du har färgerna eller detaljerna framför dig. En moodboard består av bilder på inredning du gillar, möbler du vill ha i rummet, tyg- och tapetprover samt inredningsdetaljer som du tror passar. När du har bilderna framför dig är det lättare att hitta vilka delar som passar och vilka du borde byta ut eller ta bort.