Ett nytt badrum

Man måste kunna känna sig bekväm och avslappnad i sitt eget badrum, känner man någonsin att man vill göra om hela eller delar av badrummet kan det vara en mycket bra idé att försöka komma igång med detta så snart man kan. Bathroom

Kakel

Kaklet kommer att vara grunden för badrummet, det är den som sätter tonen och karaktärer som sedan alla andra artiklar måste passa ihop med. Därför är det viktigt att man tänker noga på vilket typ av badrum man vill ha och hur man bäst uppnår detta. Även om man först fokuserar på vilka typer av kranar och badrumsskåp man vill ha måste man tänka på att kaklet ska passa ihop med det. När man lägger kakel ska man även tänka på att det är skillnad på vägg och golv, det är alltid lättare att få ett bra resultat på golvet med mindre plattor. Använder man plattor som är större än 20×20 cm kommer man att stöta på allvarliga problem när man kommer till duschhörnan. På Kakelhuset kan man hitta en mängd olika typer av kakel och klinker.

Golvvärme

Om något rum lämpar sig perfekt för golvvärme så är det absolut badrummet, golvet här blir snabbt kallt även efter ett varmt bad eller dusch, så fort fukten på golvet börjar avdunsta så drar det mer sig värme. Det är en speciell känsla att få sätta ned foten på ett varmt golv efter ett bad eller en dusch. Golvvärme kan dessutom hjälpa till att hålla badrummet torrt och undvika fuktskador. Tillverkaren flooré säljer sina system genom återförsäljare som Beijer, Bauhaus och K-Rauta, de har bland annat ett gör-det-själv-kit som är riktigt användarvänligt.

Dusch eller badkar

De flesta har nog en de föredrar över den andra, bor man tillsammans med någon som inte delar ens uppfattning kan detta bli lite mer besvärligt, speciellt om man inte har utrymmet eller pengarna till att installera båda. Det mest diplomatiska lösningen här är då att skaffa ett duschbadkar, det är helt enkelt två lösningar i ett system.