Göra om ett rum

Sällan har intresset för att göra om hemma varit större än nu. Med tv-program som Äntligen Hemma och otaliga inredningsmagasin  i handeln är det svårt att inte inspireras och drabbas av akuta inredningsbehov.RenoveraFaktum är att det behöver faktiskt inte alls vara särskilt dyrt att göra om ett rum. Allt som krävs är en gnutta kreativitet och arbete. Istället för att vandra raka spåret till närmsta inredningsaffär så kan du ta en vända till byggvaruhuset och köpa några färgburkar.

Måla om

Tapeter är ofta dyra och krångliga att sätta upp. Måla om är något som de allra flesta klarar av, med lite armstyrka och tålamod. Vikten av ett bra underarbete skall inte underskattas, vi har tidigare skrivit några enkla tips för dig som vill måla om hemma. Gamla trämöbler är också ofta tacksamma för lite förändring. Se till att få tag på rätt färg, anpassad för trämöbler, och att slipa möblerna ordentligt före så att färgen fäster. Beckers har bra råd för dig att ta i beaktning när det gäller ommålning av möbler.

Byta textilier

Genom att byta ut textilierna kan du också på ett enkelt sätt ändra atmosfären i ditt rum. Liksom vägg- och möbelfärgerna så kan textiliernas nyanser verkligen förändra rummets känsla. Leta igenom lådorna på närmaste second hand-affär eller fråga någon vän eller förälder om de har några gamla lakan eller gardintyg som inte längre används. Med din textilskörd kan du sedan enkelt sy fina kuddfodral, sängöverkast och gardiner, billigt och bra.