Praktiska hyllor att ställa prydnadssaker på

Hyllor är den perfekta lösningen för att få både mer förvaring och att inreda ett rum med. Ett rum kan genast kännas mer ombonat med hyllor på väggarna. Inred sedan med saker som du tycker om.

Vilken typ av hylla behöver du?

Fundera ut var hyllan ska vara i ditt hem. Tänker du att den ska stå på golvet eller hänga på väggen? Hur bred får den vara? Ska den vara vit, svart eller kanske träfärgad? Börja sedan leta efter rätt hylla när du vet ungefär hur du vill ha det. Det kan vara svårt att hitta rätt, men ta en titt på nätet för att se om du hittar någon du tycker om.

Tänk även på hur du inreder

Att sedan inreda hyllan på ett snyggt sätt kan vara enklare sagt än gjort. Några tips är att organisera, färgmatcha, inte ställa upp för små saker på hyllan och att jobba symmetriskt. Tänk också på att det kan vara fint att ställa något grönt, en levande växt eller snittblommor på hyllplanet.

Det skapar även en mer harmoniskt och hemtrevlig känsla. Något som också kan vara snyggt att ställa tavlor eller en spegel lutandes mot hyllan. Det är även ett bra tips om du vill slippa göra hål i väggen för tavlor och speglar.