Sugen på att byta lägenhet?

Det finns giltiga skäl till lägenhetsbyte och enligt hyreslagen är det förändrad ekonomi, studera på en annan ort eller förändrade familjeförhållanden. Du ska också ha ett godkännande från hyresnämnden eller den du hyr din bostad utav. Hos hyresvärden ansöker du om att byta din bostad och det krävs att du bott i lägenheten i minst ett år.

Privata förmedlingstjänster

Du har även möjligheter att prata med privata förmedlingstjänster. Det går endast att byta hyresrätt mot hyresrätt. Du får inte byta bostadsrätt med hyresrätt. Ibland vill flera parter byta lägenhet med varandra och det är möjligt. Det finns alltid någonting som passar om du ser till att söka regelbundet efter någonting som uppfyller dina krav. Vill du byta lägenhet är det smart att ställa sig i kö tidigt om du vill flytta till en annan lägenhet. Att ställa sig i byteskö är dessutom kostnadsfritt.

Ge ditt beslut ordentligt med tid

Det kan ta tid att finna någon som har liknande mål och för att det ska gå fungera. Båda parter ska bli nöjda med att lägenhetsbytet uppfyller kraven ni har. Var ute i god tid och våga söka fler om det är så att du är osäker. Det är viktigt att trivas där du bor så ta en titt och väg för- och nackdelar.

Kategori: Hem