Förnya vardagsrummet

Vi spenderar en hel del tid i vardagsrummet. Detta kan sätta lite större krav på detta rum jämfört med andra. Men det kan även leda till att man blir less på rummet på ett sätt eller annat. Känner man igen sig i detta kanske det är dags att förnya vardagsrummet på något sätt.

Öka mysfaktorn

Vardagsrummet kan vara det perfekta rummet att mysa med, själv eller tillsammans med någon. Men det är inte alla som satsat på det i inredningen. Till att börja med är färgerna något som verkligen kan hjälpa till att sälja detta. Mörka och varma toner är perfekt för mysfaktorn. Har man exempelvis en ljus soffa kan man satsa på lite mörka filtar och kuddar för att dölja allt det ljusa. Har man redan en massa kuddar kan man alltid bara byta ut fodralen. Det finns många snygga exemplar att välja mellan.

Möblera om

Har man inte mycket som sitter fast i väggarna kan man även titta på möjligheten att möblera om i rummet. Beroende på storleken på en del möbler kanske detta inte alltid fungerar så bra, eller ens är möjligt för den delen. Men om det går kan detta snabbt ge ett nytt utseende till rummet. En och annan möbel eller detalj kan man passa på att byta ut för att bättre sälja in det som ett helt nytt rum.

Byt ut tavlorna

Tavlor pryder väggarna i många vardagsrum. Och då de ofta sitter i ögonhöjd för personer som står upp kan de ha större betydelse för hur man uppfattar rummet än man först skulle tro. Att då byta ut tavlorna mot nya och kanske hänga upp dem på andra platser och i andra grupperingar kan verkligen förnya vardagsrummet.