Så gör du om du är missnöjd med hantverkarens arbete

Äntligen har du anlitat en hantverkare som skulle göra den där perfekta renoveringen av din bostad men resultatet blir inte så bra som du trodde. Kanske tapeterna hänger snett, färgen redan flagnat eller bräderna sitter löst.

Berätta att du är missnöjd

Oavsett vad du är missnöjd med hantverkarens arbete så är det viktigt att du snarast återkopplar till din hantverkare. Då kan du berätta för hantverkaren varför du är missnöjd. Om det är en seriös hantverkare så gör han om arbetet eller så vill han dra han ned priset.

Få en rättssäker process

Om hantverkaren inte håller med om att arbetet är dåligt utfört så har det uppstått en tvist. Nu är det hög tid att ta kontakt med en bostadsjurist. Det är svårt att föra sin egen talan i en tvist då man inte har tillräckligt med juridiska kunskaper och risken är stor att du inte får rätt mot hantverkaren.

Anlita en jurist

En bostadsjurist kan skapa en rättssäker och en bekväm process och hjälper dig att får rätt mot hantverkaren. Hos organisationen Hallå konsument får du tips om vad du ska tänka på innan du anlitar en hantverkare. Tips finns att få genom Villaägarna

Du kan få hjälp hos Hallqvists advokatbyrå Bostadsjuristerna idag!